FIT AS FAQ 

THE GATHERING 6 OKTOBER

Fit as FAQ is een initiatief van bekende fitness-opleiders, die de branche naar een hoger niveau willen tillen met hoogwaardige informatie.

Op 6 Oktober komen we samen in Hoofddorp

07
Dagen
14
Uren
32
Minuten
59
Seconden

Ultimate Instability


Het belang van persoonlijke variatie (praktijk)

Hoe vind je de variatie dat is afgestemd op het specifieke individu? Daar gaan we in deze praktijk sessie mee aan de slag.

Om resultaat te boeken met trainen is consistentie van belang en moeten we iets vaak herhalen. Aan de andere kant is juist variatie nodig om tot succes te komen en dooft een trainingsprikkel al snel uit als het steeds hetzelfde is.

Hoe maak je jou training gevarieerd maar tevens specifiek voor je klant? Welke algemeen geldende principes kun je gericht toepassen? Hoe kun je op basis van simpele regels je training effectief laten aansluiten op de behoeften van je klant? 

Bewegingsanalyse als uitgangspunt voor individualisatie

Hoe wordt bewegingsanalyse een structureel onderdeel van je training en coaching? Daar gaan we in dit theoretisch deel verder op in.

Door beter te leren bewegen haal je het beste uit je lichaam en leer je optimaal om te gaan met beperkingen. Daarom is volgens ons de bewegingsanalyse hét uitgangspunt bij uitstek voor het optimale persoonlijke programma om de gewenste doelen te bereiken.

Wat is nu eigenlijk écht relevant als het gaat om bewegingsanalyse? En hoe bouw je bewegingsanalyse in als onderdeel van je training zonder hier al te veel extra tijd in te verliezen aan testen en metingen.

Dutch HDA


De ‘P’ in Personal training: is jouw personal training wel personal?

De ‘P’ staat voor personal, en voor ons is dat het individu wat centraal staat. De vraag is waarom heel veel personal trainers generalistische trainingsprogramma’s opstellen met generalistische oefeningen, die op een generalistische manier worden uitgevoerd.

Niet zelden mist daardoor de aansluiting op de doelstelling van de klant (geen of te weinig transfer), of klanten overtraind en/of geblesseerd raken. Dit begint bij de juiste manier van uitvragen en kwalificeren van het doel van de klant. Hier, en hoe je tot de juiste oefenstof komt. Bij Dutch HDA hebben we hier een idee over, waar we tijdens de workshop dieper op in gaan.

Workshop: De ‘i’ in het team.

Een team bestaat uit verschillende individuen met verschillende posities, rollen en taken, om een hoger doel te bereiken, winnen. Een grote uitdaging als sport performance trainer is het vinden van de ‘I’ van ‘individueel’, in een team.

Daarmee bedoelen we dat veel trainingsschema’s gebaseerd zijn op de sport analyse (als dat al is gedaan), dan op de individuele behoefte (Need Analyses) van de sporter. In deze workshop gaan we in op het trainen en verbeteren van het individu, te komen tot de juiste oefenstof en hoe dit te implementeren in een lange termijn program design.

Chivo

Chi L. Chiu


Lock & Load (trainen met rugpijn)

Sterker worden vereist dat men (regelmatig) de weerstand opvoert. Dat is niet altijd mogelijk door aspecifieke rugpijn. Vorm en techniek zijn natuurlijk belangrijk en zijn afhankelijk van de (functionele anatomie) van persoon. Dat is voor rugpijn niet anders en in deze sessie gaan we daar invulling aan geven.

Je bent wat je slaapt (een persoonlijk slaapplan)

Het idee dat slaap belangrijk is, dat is inmiddels wel doorgedrongen. Er wordt veel over geschreven en gesproken, maar dat zijn meestal algemene adviezen die voor de gemiddelde gelden. In deze sessie willen we het specifieker afstemmen op jouw situatie, zodat je betere resultaten haalt.

Henselmans PT Cursus

Richard Bell


Leefstijl factoren en je resultaat: de basis die je niet in orde hebt

Resultaat wordt vaak gezocht in de details: hoeveel moet ik trainen, met welk volume, welke intensiteit, welke oefeningen hanteer ik daarbij?

Dit wordt desondanks allemaal gedicteerd door een basis die iedereen kan verbeteren: slaap en stress. Wat de invloed is van deze factoren, hoe je deze kan verbeteren en hoe je jouw resultaat naar het volgende niveau brengt, leer je in deze lezing!

Trainen tijdens en na je zwangerschap: resultaat boeken met je zwangere klant

Veel trainers en vrouwelijke sporters weten intuïtief dat er iets binnen de training moet veranderen tijdens en na de zwangerschap, maar slechts weinig hiervan weten wat dit nu echt inhoudt.

Wat verandert er tijdens de zwangerschap binnen het lichaam en hoe kun je hier al voorbereidingen treffen voor een sneller herstel ná de zwangerschap? En hoe gaan we het herstel na de zwangerschap bevorderen? Alles en meer hierover in deze lezing!

Tickets

Bestelling gaat via Bell Coaching

 • Dagpas voor 6 Oktober
 • Toegang tot alle presentaties & workshops
 • Inclusief Lijfstijl ochtendprogramma
 • Netwerklunch

€ 99,-

Kaarten gaan via de website van Bell coaching

Rooster


Programma Lijfstijl

 • 09:00 - 09:15: Ontvangst
 • 09: 15 - 09:30: Opening
 • 09:30 - 10:15: Hoe en wat Fytaal Baarn - Doriene Verzijlenberg
 • 10:15 - 10:30: Pauze
 • 10:30 - 11:30: Optimale inzet van Virtuagym Big 5 - Rob Trousselot
 • 11:30 - 12:00: Bouw het ultieme medewerkers team - Wilbert de Veer
 • 12:00 - 13:00: Netwerklunch

Programma Fit as FAQ van 13:00-17:00u

 • Ultimate Instability: Het belang van persoonlijke variatie & Bewegingsanalyse als uitgangspunt voor individualisatie
 • Chivo: Lock & Load (trainen en rugpijn, naar persoonlijk plan) & Je bent wat je slaapt (een persoonlijk slaapplan)
 • Dutch HDA: Vind de 'P' in Personal training: is jouw personal training wel personal & Workshop: De ‘i’ in het team.
 • Henselmans PT: Leefstijl factoren en je resultaat: de basis die je niet in orde hebt & Trainen tijdens en na je zwangerschap: resultaat boeken met je zwangere klant
 • 16:15 - 1700: Q&A: Stel je vragen aan de sprekers

Locatie

Bennenbroekerweg 800, Hoofddorp

Contact

>